Nieuwsbrief november 2017

  • Wie een woning of een ander onroerend goed aankoopt, moet bovenop de aankoopprijs en de notariskosten ook een belasting betalen, namelijk het verkooprecht (vroeger ‘registratierecht’). De Vlaamse Regering heeft een hervorming van deze belasting aangekondigd.

  • Zoals u in de voorbije maanden wellicht al hebt vernomen, wordt beleggen via een vennootschap vanaf aanslagjaar 2019 (fiscaal) een stuk minder interessant, althans wat aandelenparticipaties betreft. Dit is een van de gevolgen van het Zomerakkoord. Wat verandert er concreet? En vooral, wat zijn uw alternatieven?

  • Met een ontwerp van decreet neutraliseert de Vlaamse Regering de fiscale gevolgen van het finaal verrekenbeding. Hierdoor kan de fiscale kost van de uitwerking van dit beding zeer hoog oplopen.

  • Door de zogenaamde ‘heffing op het sparen’ zijn inkomsten uit bepaalde kapitalisatiefondsen voor natuurlijke personen belastbaar als interesten. De regering heeft beslist om het toepassingsgebied van deze belasting vanaf 1 januari 2018 nog verder uit te breiden.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf dan hier in op onze nieuwsbrief of volg ons op