Nieuwsbrief januari 2020

 •  

  In een recente beslissing heeft VLABEL bevestigd dat een verblijvingsbeding op onverdeelde goederen in een stelsel van scheiding van goederen niet aan erfbelasting wordt onderworpen. Een nieuwe planningsmogelijkheid met veel potentieel dient zich zowaar aan.

 •  

  Dat een personenwagen wordt afgeschreven over vijf jaar is blijkbaar geen vaste regel. Volgens het Antwerpse hof van beroep is een langere afschrijvingstermijn mogelijk voor auto’s uit een hogere kwaliteits- en prijsklasse (Antwerpen 7 oktober 2019).

 •  

  Stel: u dient als erfgenaam keurig de aangifte nalatenschap in. Jaren later wordt u gecontacteerd door een buitenlandse bank die u weet te vertellen dat de overledene titularis was van enkele buitenlandse rekeningen. Hierop dient u een bijvoeglijke aangifte van nalatenschap in. Mag de fiscus u in dergelijk geval bestraffen door een belastingverhoging op te leggen?

 •  

  Het euthanasieproces waarbij voor het eerst in België drie dokters terecht staan voor de uitvoering van euthanasie, laat alvast niemand onberoerd. Sinds 2002 is euthanasie in ons land toegelaten, zij het onder strikte voorwaarden. Alvorens u uw eigen proces inzake leven of dood maakt, zetten wij graag voor u de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje.  

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf dan hier in op onze nieuwsbrief of volg ons op